Åbning

Holstebro lyser op

2. og 3. februar er der officiel åbning af Holstebro Byjubilæum. Vi skruer op for lyset i vintermørket. Se åbningsprogrammet her:

Fredag 2. februar

Kl. 17-18: Lysfest over Storå

Til åbningen af Holstebro Byjubilæum afslører vi et spektakulært lyskunstværk på broerne over Storå.

Den internationale lyskunstner Mads Vegas har skabt en farvestrålende oplevelse, der sætter spot på Holstebros oprindelse: Åen og broerne der forbinder os. Vi tænder for en enestående åbningsfest, der lyser op i mørket, spiller i vandet og varmer den indre glød.

Borgmester H.C. Østerby holder åbningstale på Storebro og har herefter en samtale med Mads Vegas, der stammer fra Holstebro. Hør lyskunstneren fortælle om arbejdet og jubilæumstankerne bag den store lysinstallation ”Broforbindelser”, inden der tælles ned til det magiske øjeblik, når kunstværket spreder sig til seks broer over Storå.

Oplev lysende udøvere i kajak og på SUB-board, der trodser det iskolde vand og smelter sammen med lysværket. 
Mads Vegas er ikke den eneste kunstner med tråde til Holstebro, som sætter blus under lysfesten over Storå. Musikeren Teitur, der i sin tid gik på Holstebro Gymnasium, har skrevet musikken til en særlig jubilæumsmelodi. Koret Gaudium opfører den nye sang med tekst af Jesper Kallesøe, som før har bidraget til bl.a. Højskolesangbogen.

Børn fra SFO’erne kommer med deres kreative lygter med knæklys i syltetøjsglas, som vil skabe en hyggelig stemning langs åen.

Kort over lysfest over Storå:

Kort over Storå

Kl. 18-19: Lysende parade og varm suppe

Vi afslutter lysfesten med et festligt fællesoptog fra Brotorvet til Rådhushallen, hvor der venter gratis varm suppe til de første 1.000 gæster. Alle kan være med i paraden gennem byen, som bl.a. får følge af en lysende drage fra Balletskolen Holstebro og optrin fra Nordisk Teaterlaboratorium.

Kl. 19-22: Kulturglimt

I Rådhushallen kan du få varmen, inden Holstebro Bibliotek skruer op for arrangementet ”Kulturglimt”, der er skabt af kunsten og kulturen i Holstebro. Her møder du et hav af unikke indslag, workshops og oplevelser fra kommunens kulturinstitutioner. 

Biblioteket åbner dørene til forvandlede rum og helt særlige samarbejder på tværs af kulturaktører, som du kun kan opleve denne ene aften. Det hele er gratis.

LÆS MERE OM KULTURGLIMT 

Lørdag 3. februar

Kl. 10-21: Bevægelsesdag i UV-lys

”Bevægelsesdag i UV-lys” er børnenes lysfest til åbningen af Holstebro Byjubilæum. 
Dagen byder på masser af gratis sport, leg og bevægelse i mørklagte rum og haller – kun oplyst af UV-lys.

Selvlysende Familieidræt i Stadionhallen (3-6 år)
Selvlysende Håndbold i Gråkjær Arena (7-12 år)
Selvlysende Badminton i Juniorhallen (9-15 år)
Selvlysende Natsvømning i svømmecentret (11-16 år)
Selvlysende Danseballade på Balletskolen (6-14 år)
Selvlysende Nerf Gun på biblioteket (8-14 år)

Tjek de enkelte arrangementer for tilmelding, tidspunkter og andet.

Læs mere om Bevægelsesdag i UV-lys


Kl. 19-24: Tænd for Danmarks Indsamling

Vi tænder et lys for verdens sultne børn, når jubilæumsbyen lyser op på tv-skærmen til Danmarks Indsamling i Musikteatret Holstebro. 

Du kan følge med i indsamlingen på DR1 og DRTV eller på tæt hold opleve, hvordan et stort live-show skrues sammen. Billetprisen går ubeskåret til Danmarks Indsamling.

Læs mere om Danmarks Indsamling