Åbning: Lysfest ved Storå

Jubilæumsåbning ved Storebro og Færchtorvet

Med Lysfesten skyder vi Holstebros 750-års byjubilæum i gang med et brag af en åbning i midten af Holstebro by. Vi sætter spot på historien og udgangspunktet for byens udvikling: Åen og broerne der forbinder os med anden side.

Til Lysfesten vil der være et sandt væld af lys overalt omkring åen, og det bliver en storslået oplevelser. Et lyskunstværk af den internationale lyskunstner Mads Vegas bliver afsløret, og du vil tryllebindes af en lysende opførelse af Holstebros nye jubilæumssang - understøttet af koreografi med lys af elever fra Holstebro Balletskole.

Efter Lysfesten følges vi ad i en parade til Holstebro Bibliotek, hvor der venter flere oplevelser i form af eventet Kulturglimt fra 19-22. 

Medvirkende

Vi har budt den internationale lyskunstner Mads Vegas ind som kunstner. Mads er født og opvokset i Holstebro og skal i anledningen af åbningsfesten lave et lysværk. Lysværket vil omfatte både Storebro og den lidt mindre højbro ved siden af. 

En lang række lokale aktører er inviteret ind som aktører i selve fejringen. En fejring som vil indbefatte taler, lys, sang, dans og musik. 

Dato: 2. februar 2024

Klokken: 17:00 - 18:30

Sted: Storebro og Storåen ved Færchtorvet, Gågaden og Biblioteket

Mads Vegas - lånt fra instagram
2
FEB
keyboard_arrow_up