Sleeping Beauties

LIGE I HOLSTEBRO - Holstebro Dansekompagni

”Dronning, stor er din skønheds glans, men Snehvide er skønnest med ungdommens krans.” I Grimms Eventyr får dronningen, Snehvides onde stedmor, det nedslående svar af spejlet på sit spørgsmål om, hvem der er smukkest i landet her.

Sleeping Beauties handler om det svar, for det siger en del om vores skønhedsfiksering og de kvindelige skønhedsidealer. For den unge kvinde er skønheden et erotisk kapital, for den modne og ældre kvinde en forbandelse, der minder om dødsangst.

Forestillingen er frit baseret på Inne i Spegelsalen, en grafisk novelle af svenske Liv Strömquist, og trækker desuden på eventyrene om Snehvide og Tornerose. Den kredser om vores samfunds fetichering af den unge, smukke og stærke krop. Om kvinder, der dør unge og forbliver smukke i vores erindring som fx Lady Diana og Marilyn Monroe. Om en kvinde og hendes sorg over at blive gammel og ikke længere være elsket og begæret.

På scenen er tre unge dansere og en dronning, Snehvides stedmor, i en stærk og betagende fortælling om en moden kvindes begær, seksualitet og kamp med overgangsalderen. Dronningen spilles af Aarhus Teaters blændende og flere gange Reumert-nominerede Nanna Bøttcher, mens de tre dansere er fra det internationalt anerkendte Holstebro Dansekompagni, skarpt koreograferet af David Cornelius Price. Forestillingen iscenesættes en af tidens mest spændende danske teaterinstruktører Sigrid Johannesen.

Forestillingen præsenteres i samarbejde med Aarhus Teater.
Ide: Rikke Frigast Jakobsen & Holstebro Dansekompagni
Tekst og iscenesættelse: Sigrid Johannesen
Koreografi: David Cornelius Price
Scenografi/koncept: Laura Løwe
Scenografi/realisering: Astrid Lindgreen Hjermind
Lyddesign: Aki Bech
Lysdesign: Kim Glud
Koreografisk konsulent: Marie Brolin-Tani
Medvirkende: Nanna Bøttcher, Carley Lund, Caroline Rodriques & Yeji Lim

Dato: 16. marts 2024 - 17. marts 2024

Klokken:

Pris: 150/210 kr.

Sleeping Beauties plakat
16
MAR
17
MAR
keyboard_arrow_up