Bag om Holstebro Festuge

Drømme om fremtiden

Festugen er for alle, der tør drømme. Om fremtidens Holstebro. Om nye forbindelser og fællesskaber. Om fremtidens rum og mangfoldighed. 

Det er syv år siden, der sidst var Holstebro Festuge. I år er det Holstebro Byjubilæum, der overordnet koordinerer festprogrammet, som får et andet og bredere format end tidligere tiders festuger.

Måske bliver det starten til en ny måde at involvere, programsætte og arrangere en festuge på?

Festugens fællesskaber

Den største aktør i 2024-udgaven er uden tvivl Nordisk Teaterlaboratorium, som kommer til at stå for de mest nyskabende og spektakulære oplevelser. De står bl.a. for åbningen og afslutnings-eventet, og er med til at skabe en rød tråd for festugen og årets tema "Drømme om fremtiden".

Se teatrets plakat for Holstebro Festuge 2024

Mange andre aktører skaber også fest i byens rum. Fx den store Street Food Festival på Slagteriet, som Holstebro Events krydrer med koncerter, indslag og aktiviteter for store og små. Se også Slagteriets eget festugeprogram

Holstebro sammen under teltdugen

Et nyt tiltag er byjubilæets Kom Sammen-teltet på Kirkepladsen ved rådhuset. Teltet skal bringe folk sammen på tværs af generationer med sang, strik, dans, bevægelse og meget andet.

For måske drømmer vi også om bare at være noget mere sammen i fremtiden?

Vær med

Vær med når Holstebros kulturaktører, skoler, institutioner og foreninger går sammen om at skabe fest, fællesskaber og forandringer, der peger fremad.

Det er i festugen, vi mødes under åben himmel, danser, leger, griner og lytter sammen.

Til koncerter, til samtaler og til topmøde for levende bymidter.

Oplev alt lige fra et magisk stadionshow, en arena i halm og børnesang i 20 meters højde til totalteater på hospitalet, kabaret i Café Kedlen og grønlandsk polka i Danmarksgade.

Det er i denne uge, at mad, idræt og kunst rimer på street. Hvor vi rapper om kap og gi’r en lap. Hvor vi rykker sammen i festteltet, synger, spiller, strikker - og farver byen med alt det, vi har syet sammen.